Reklama
  • Piątek, 5 lipca 2013 (13:01)

    Warstwa serowa: pół kg białego sera, półtorej szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, opakowanie cukru waniliowego, ok. 6 łyżeczek żelatyn, ok. 20 dag wydrylowanych czereśni. Warstwa truskawkowa: ok. 20 dag truskawek, 200 ml śmietany 22-proc., pół szklanki cukru, galaretka poziomkowa lub truskawkowa, galaretka owocowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 28 czerwca 2013 (12:57)

    Składniki na 16 porcji 15 dag masła, 20 dag suchych wafli, 1 kg mielonego twarogu, 50 dag mascarpone, 12,5 dag cukru, 4 łyżki żelatyny, 30 dag śmietany kremówki, 35 dag truskawek, 10 dag gorzkiej czekolady, 1 łyżka kakao, rurki waflowe do dekoracji, olej do tortownicy. 4 łyżeczki żelatyny 30 dag śmietany kremówki 35 dag truskawek 10 dag gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao D rurki waflowe do dekoracji olej do tortownicy Czas przygotowania: około 60 minut (bez chłodzenia) 1. M

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 26 czerwca 2013 (09:56)

    Przygotowanie ok. 35 minut • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 2,90 zł • Przepis na 6 porcji

    Czytaj więcej Komentarzy:1
  • Środa, 26 czerwca 2013 (09:56)

    Przygotowanie 30 minut • Porcja ok. 370 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:19)

    Składniki: 2,5 szkl. mleka, budyń malinowy z cukrem , 10 dag masła, 2 żółtka, pół szkl. cukru, pół szkl. mąki, łyżka aromatu waniliowego, 15 dag herbatników, 20 dag truskawek, galaretka truskawkowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 czerwca 2013 (08:19)

    Pierwsza warstwa: dwa serki waniliowe Danio, 10 dag margaryny, 2 łyżki żelatyny, łyżeczka cukru waniliowego, 2 jajka, pół szkl. cukru. Druga warstwa: 250 ml kremówki, galaretka brzoskwiniowa, 30 dag truskawek. Trzecia warstwa: galaretka truskawkowa. Dekoracja: 150 ml kremówki, łyżka cukru pudru, śmietan fix.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 6 czerwca 2013 (11:42)

    Składniki: dowolna galaretka, 2 szklanki mleka, pół szklanki cukru pudru (można dodać mniej), paczka herbatników holenderskich, 4 kwadratowe wafle. Masa: 10 dag wiórków kokosowych, 10 łyżek gorącego mleka, 3/4 szklanki cukru pudru, 25 dag masła

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 6 czerwca 2013 (11:42)

    Składniki: opakowanie wafli (5 sztuk), 2 paczki herbatników, margaryna, pół galaretki, pół szklanki cukru, 2 banany, sok z cytryny, 2 łyżki kakao

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 6 czerwca 2013 (11:42)

    Składniki: paczka suchych wafli, op. margaryny, op. galaretki, szklanka cukru, 2 łyżki kakao, szklanka i 2 łyżki wody, polewa czekoladowa, kolorowa posypka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 czerwca 2013 (14:28)

    Składniki na 10 porcji: 700 ml gęstego jogurtu naturalnego, 4-5 łyżek cukru pudru, 3 łyżki żelatyny, 2 duże pomarańcze, 50 dag truskawek, 4 morele, 1/2 melona miodowego, świeże listki mięty

    Czytaj więcej Komentarzy:0