Reklama
  • Poniedziałek, 13 maja 2013 (14:31)

    Składniki: 5 szklanek mleka, 2 op. budyniu bananowego, kostka masła, 2 żółtka, po szklance cukru i mąki, aromat waniliowy, ok. 25 dag herbatników, 2 banany, op. galaretki cytrynowej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●5 małych op. herbatników ●miód do zlepienia spodu ●4 op. waniliowych serków homogenizowanych ●szkl. śmietany kremówki ●10-12 truskawek do ułożenia na serniku (dużych, równych) ●4 łyżki cukru pudru ●2 czubate łyżki żelatyny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●1 gotowy gruby spód biszkoptowy ●ok. 20 dag truskawek (kilka ładnych do dekoracji) ●szkl. kremówki ●2 serki homogenizowane waniliowe ●3 łyżki cukru wanil. ●cukier ●2 łyżki żelatyny ●posiekane pistacje do dekoracji ●kolorowy (najlepiej czerwony) lukier do ozdobienia spodów miniserników

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 10 maja 2013 (14:03)

    ●1 gotowy spód biszkoptowy o śr. 26 cm ●50 dag truskawek ●2 szkl. kremówki ●2 serki homogenizowane waniliowe ●torebka galaretki truskawkowej ●kieliszek likieru pomarańczowego ●po 3 łyżki cukru wanil. i cukru pudru ●2 łyżki żelatyny ●lody truskawkowe jako dodatek do sernika

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 25 kwietnia 2013 (11:51)

    Składniki: litrowy słoik jabłek prażonych, po opakowaniu galaretki cytrynowej i malinowej, opakowanie okrągłych biszkoptów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (12:46)

    Przygotowanie: 25 min; Porcja: 230 kcal; Cena porcji: 1,85 zł; Składniki na 8 porcji: 5 dużych wafli (andrutów), 2 tabliczki białej czekolady, 10 dag wiórków kokosowych, 2/3 kostki masła, 3 łyżki likieru kokosowego, np. malibu, 1/2 op. polewy z gorzkiej czekolady do dekoracji. 1. Białą czekoladę połam na kawałki. Przełóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą. Cały czas mieszając, rozpuść czekoladę. Odstaw do przestudzenia. 2. Masło utrzyj na puszystą

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (12:46)

    Przygotowanie: 35 min; Porcja: 440 kcal; Cena porcji: 1,95 zł; Składniki na 12 porcji: 3 op. herbatników, 1 szkl. marmolady wiśniowej, 2 szkl. konfitury wiśniowej, 2 łyżki likieru migdałowego, 1 op. drobnych ciasteczek migdałowych, 1 op. lukru, 20 ml wiśniówki. 1. Prostokątną formę z wysokim brzegiem wyłóż folią aluminiową. Na spodzie formy rozłóż połowę herbatników. Marmoladę podgrzej. Jeszcze ciepłą wymieszaj z 1 łyżką likieru migdałowego. Następnie masę rozsmaruj na przygo

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (12:46)

    Przygotowanie: 30 min (plus czas chłodzenia); Porcja: 370 kcal; Cena porcji: 2,50 zł; Składniki na 10 porcji: 2 galaretki truskawkowe,po 1 galaretce wiśniowej, agrestowej oraz brzoskwiniowej, 6 płaskich łyżeczek żelatyny, 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki, 3 op. serka waniliowego homogenizowanego, 5 łyżek cukru pudru, 1 puszka brzoskwiń albo ananasów. 1. Do osobnych miseczek wsyp galaretki: wiśniową, agrestową i brzoskwiniową. Każdą zalej 2 szklankami wrzącej wody. Dokładn

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:18)

    Często piekę ciasta, bo moja rodzinka ciągle się dopomina o słodkości.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 kwietnia 2013 (10:35)

    Składniki: puszka masy krówkowej, ok. pół kg herbatników, pół litra mleka, pół litra śmietany kremówki, 2 op. zagęstnika do śmietany, 2/3 szklanki cukru, 2 żółtka, po 3 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, 3/4 kostki masła

    Czytaj więcej Komentarzy:0