Reklama
  • Czwartek, 30 czerwca 2016 (13:05)

    Spód oraz boki ● 430 g ciemnych ciastek z czekoladą ● 130 g miękkiego masła. Masa oraz dekoracja ● 250 g półtłustego twarogu ● 200 g serka mascarpone ● szklanka schłodzonej śmietany kremówki ● 2 tabliczki białej czekolady ● 2 tabliczki mlecznej czekolady na polewę ● 300 g malin (do masy oraz na wierzch) ● listki mięty

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 czerwca 2016 (13:05)

    Spód ● 250 g herbatników ● konfitura (np. czereśniowa, wiśniowa, malinowa) ● 100 g masła. Masa ● 700 g jogurtu natur. ● 200 g kremówki ● 3 łyżki cukru pudru ● 3 czubate łyżki żelatyny (lub roślinny agar) ● 1/2 szkl. mleka (może być roślinne). Wierzch ● 2 galaretki, np. wiśniowe lub czereśniowe (każda na 500 ml wody) ● 3 szkl. czereśni bez pestek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 czerwca 2016 (13:05)

    Spód ● 3 szklanki płatków kukurydzianych ● 100 g ciastek maślanych ● 80 g stopionego masła. Masa ●1 kg sera śmietankowego lub homogenizowanego ●300-400 g śmietanki kremówki ●2 pełne łyżki żelatyny (możesz zastąpić ją agarem) ●350-400 g słodzonego mleka skondensowanego ●szklanka mleka w proszku ●świeże owoce – np. czereśnie, maliny, jagody, porzeczki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 30 czerwca 2016 (13:05)

    Spód ● 160 g ciasteczek maślanych ● 70 g miękkiego masła. Dekoracja i masa ● 1,2 kg jogurtu naturalnego ● szklanka kremówki ● szklanka cukru ● opakowanie cukru waniliowego ● 4 łyżki żelatyny (możesz użyć jej roślinnego odpowiednika – agaru) ● 1/3 szklanki mleka (może być roślinne) ● 2-3 szklanki owoców leśnych ( jagód, jeżyn) ● syrop karmelowy do polania ciasta (może być również inny) ● listki mięty lub melisy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 czerwca 2016 (14:00)

    Składniki: 7 dag orzechów włoskich, 3 dag płatków kukurydzianych, 1/2 suchego wafla, tabliczka czekolady deserowej, łyżka rumu, 5 dag masła (2 łyżki). Krem: 20 dag śmietanki 30 proc., opak. galaretki cytrynowej, 3 łyżki cukru pudru, 1 kg truskawek. Do dekoracji: 4 kostki czekolady deserowej, 1/3 łyżeczki masła, listki melisy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 czerwca 2016 (14:00)

    Składniki: 20 dag herbatników, 10 dag margaryny, 2 łyżeczki kakao. Masa czekoladowa: szkl. jogurtu greckiego, szkl. śmietanki 30 proc., opak. Śnieżki w proszku, 15 dag czekolady deserowej, 3 łyżeczki żelatyny, 1/4 szkl. gorącej wody, cukier puder według smaku, polewy czekoladowe – jasna i ciemna.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 czerwca 2016 (14:00)

    Składniki: 1 i 1/2 opak. słonych krakersów (ok. 25 dag), 2 żółtka, 3/4 szkl. cukru, opak. cukru wanilinowego, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 500 ml mleka, 20 dag masła, 10 dag + 5 dag wiórków kokosowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 czerwca 2016 (14:00)

    Masa: kostka miękkiego masła, 1/3 szkl. cukru pudru, 5 łyżek cappuccino orzechowego, kieliszek wódki. Polewa: 1/4 kostki masła, 2 łyżki mleka, 4 łyżki cukru, 3 łyżki kakao, łyżeczka żelatyny . Dodatkowo: 35 dag herbatników, mały słoiczek powideł śliwkowych, 1/2 szkl. mleka, bita śmietana.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (13:05)

    Składniki: 20 dag dowolnych herbatników (np. maślanych, zbożowych) 37,5 dag masła lub margaryny, 50 dag naturalnego serka homogenizowanego, po 1 op. galaretki cytrynowej i pomarańczowej, 1/2 słoiczka konfitur wiśniowych

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 maja 2016 (08:00)

    Skład na 12 porcji: ● 500 g serka mascarpone ● 7–8 łyżeczek cukru pudru ● 250 ml śmietanki kremówki 30 proc. ● 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ● galaretka cytrynowa ● 100 g gorzkiej czekolady do dekoracji deseru

    Czytaj więcej Komentarzy:0