Reklama
  • Czwartek, 14 maja 2015 (15:00)

    Składniki na 15 porcji: 40 dag gorzkiej czekolady, 2 jajka, 25 dag masła, 10 dag cukru pudru, 2 łyżki mleka, 2 czubate łyżki kakao, 10 dag maślanych herbatników, 10 dag suszonej żurawiny albo rodzynek, 15 dag orzeszków ziemnych, 10 dag minipianek waniliowych, kakao do oprószenia bloku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 14 maja 2015 (15:00)

    Składniki na 12 porcji: 3 jabłka (po ok. 20 dag), 1 duże mango, kawałek korzenia imbiru (ok. 1 dag), 8 płaskich łyżeczek żelatyny, 10 dag cukru, 2 łyżki soku cytrynowego, 50 dag zmielonego tłustego twarogu, 2 op. cukru waniliowego, 15 dag śmietany kremówki, ok. 32 małe waflowe rurki do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 5 maja 2015 (14:05)

    Składniki na 20 porcji: po 2 op. galaretki cytrynowej i malinowej, 3 jajka, 1 szklanka cukru pudru, 20 dag masła, 20 dag homogenizowanego serka waniliowego, pół małego arbuza, garść mrożonych malin, orzechy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 29 kwietnia 2015 (08:05)

    Składniki: 2 paczuszki herbatników BeBe (ok. 120 g), pół kostki masła, 4 łyżki mielonych migdałów, 10 dag cukru pudru, opakowanie śmietany kremówki, serek mascarpone, sok wyciśnięty z cytryny, 5 łyżeczek żelatyny, szklanka soku jabłkowego, 2 duże jabłka, tłuszcz do formy Wykończenie: 3 opakowania śmietany kremówki, 4 łyżki prażonych migdałów

    Czytaj więcej Komentarzy:2
  • Poniedziałek, 27 kwietnia 2015 (13:00)

    Składniki: 900 ml kremówki • 400 g słodzonego zagęszczonego mleka • 250 g herbatników • 1/2 szklanki mleka • 2 łyżki brandy • 2 łyżki cukru pudru • 1/2 łyżeczki esencji waniliowej Posypka: • 125 g migdałów bez skórki • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru • 1/2 szklanki wody

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 kwietnia 2015 (14:05)

    ekspert Rewii Radzi Hanna Szymkiewicz – doświadczona mistrzyni kulinarna Nabierze wiosennej urody, jeśli połączymy go z owocowymi galaretkami. Krok 1 Każdą z 2-3 różnokolorowych galaretek rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Wlewamy do miseczek wyłożonych folią. Dzięki folii łatwo wyjmiemy zastygnięte galaretki i pokroimy w kosteczkę. Mieszamy, by powstała wielobarwna mozaika. Krok 2 2,5 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. 1 kg sera wanili

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 kwietnia 2015 (11:05)

    Składniki na 12 porcji: 6 łyżeczek żelatyny, rodzynki, 3/4 kg tłustego twarogu, 6 łyżek cukru, 1 op. cukru waniliowego, 1 puszka brzoskwiń, 25 dag kremówki, 4 truskawki, po 1 op. biszkoptów i galaretki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 19 marca 2015 (14:05)

    Składniki na 15 porcji: 1 opakowanie sucharów (200 g). Krem: 500 ml śmietany kremówki, 60 g cukru, 100 g kakao, 150 g czekolady. Wykończenie: 50 g pistacji, 50 g płatków migdałowych.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 17 marca 2015 (14:00)

    Składniki na 10 porcji. Spód: 10 dag herbatników, 7 dag masła. Wierzch: po pół szkl. kaszy jaglanej, jogurtu i cukru, 300 ml śmietanki 30%, sól, laska wanilii, 1,5 łyżeczki żelatyny, 5 dag truskawek, galaretka truskawkowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 17 marca 2015 (11:05)

    Składniki na 10-12 porcji: 40 dag jogurtu typu greckiego, 400 ml mleka 3,2 proc., 100 ml śmietanki kremówki 30 proc., ½ szklanki cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 5 dag żelatyny, 2 galaretki w różnych kolorach np. truskawkowa i brzoskwiniowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0