Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca 2016 (11:01)

    Ananasek na kaszce bez pieczenia

Składniki: opak. biszkoptów okrągłych (25 dag), szkl. kaszy manny, 1 l mleka, szkl. cukru, 3 łyżki masła, 2 łyżki kakao, puszka ananasów w zalewie, żółta galaretka.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 30 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 12-14 porcji.

1. Blaszkę wykładam folią aluminiową lub papierem do pieczenia i układam biszkopty. Mleko gotuję, dodaję kaszę mannę, cukier, kakao i masło. Gotuję do czasu, aż masa zgęstnieje.

Reklama

2. Gorącą masę wylewam na biszkopty. Schładzam. Ananasy odsączam z zalewy i układam na wierzchu ciasta.

3. Robię galaretkę według przepisu na opakowaniu. Lekko tężejącą wylewam na wierzch ciasta. Wstawiam ciasto do lodówki.

Ciasto można jeść od razu, ale lepiej trochę poczekać, żeby biszkopty zmiękły. Aneta Palka ze Słupska

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Więcej na temat:ciasto | przepis | koszt | aneta | na | ciasta

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Spód: 260 g herbatników, 100 g masła. Krem: 750 g twarogu mielonego, 750 g serka mascarpone, 150 g cukru, 210 g śmietany kremówki,10 płatków żelatyny, 400 g czarnych jagód... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.