Reklama
  • Piątek, 30 października 2015 (13:10)

    Biało-czarny sernik gotowany

SKŁADNIKI na 12 porcji Spód: 20 dag kruchych ciastek • 10 dag masła. Masa: 50 dag twarogu • 3 jajka • 13 dag masła • szklanka cukru pudru • 1/4 szklanki mleka • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 2 łyżki kakao.

1 Masło rozpuść, ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem, wyłóż na dno formy pokrytej papierem, wstaw do lodówki. Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po żółtku, miksuj. Dodaj porcjami twaróg, zmiksuj. Białka ubij, dodaj do masy serowej, delikatnie wymieszaj.

2 Całość przełóż do garnka, zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj dokładnie z mlekiem. Dodaj do masy serowej, mieszaj, aż zgęstnieje. Połowę masy wylej na spód, do reszty dodaj łyżkę kakao, wymieszaj, wylej na wierzch. Schładzaj przez noc w lodówce.

Reklama

CZAS: około 2 godzin

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:'Masa' | "Masa" | Masa | Czarny | biało | czarny | sernik

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg jabłek, 2 cytryny, 1 l soku jabłkowego, 3 goździki, 2 laski cynamonu, anyż, 12 dag biszkoptów, 16 dag skrobi kukurydzianej, 250 ml kremówki 36 proc., cynamon więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.