Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (10:00)

    Czekoladowy sernik na zimno

Składniki na 20 porcji: Spód: • 20 dag ciastek kakaowych • 5 dag masła. Masa: 70 dag homogenizowanego serka • 4 łyżki cukru pudru • 250 ml śmietany 30-proc. • 4 łyżeczki żelatyny • 20 dag gorzkiej czekolady.

1 Ciastka pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, wyłóż na dno tortownicy. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Czekoladę połam, rozpuść. Ser utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę, delikatnie miksuj, dodawaj stopniowo żelatynę i czekoladę.

Masę wylej na spód, polej czekoladą. Schłodź.

Reklama

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:Sernik na zimno | 'Masa' | "Masa" | Masa | na zimno | ciastka | zimno | sernik

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 25 dag wafelków w czekoladzie, 3 dag roztopionego masła. Ponadto: 50 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 25 dag cukru pudru, sok wyciśnięty z ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.