Reklama
  • Poniedziałek, 27 lipca 2015 (10:00)

    Deser z serków homogenizowanych i galaretek

SKŁADNIKI na 20 porcji 1 kg serków homogenizowanych waniliowych • galaretka czerwona • galaretka żółta • 1/2 szklanki cukru pudru • 3 łyżeczki żelatyny.

1 Każdą galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Żelatynę zalej 1/4 szklanki zimnej wody, odstaw. Podgrzej, wystudź. Dodaj do masy serowej, wymieszaj.

2 Galaretki pokrój w kostkę, wymieszaj z masą serową. Całość przenieś do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:galaretki | deser | galaretka | desery

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 serki homogenizowane waniliowe, 15 dag mleka w proszku, 1 op. cukru waniliowego), 5-6 łyżek ajerkoniaku, 4 czubate łyżeczki żelatyny. Na sos owocowy: 40-50 dag mieszanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.