Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca 2016 (13:05)

    Kawowa stefanka na herbatnikach

Składniki: • 50 dag herbatników kakaowych • 60 dag masła • szklanka cukru pudru • cukier wanilinowy • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 5 łyżeczek mocnego naparu z kawy • łyżeczka kakao • mleko • świeżo mielona kawa do posypania.

Reklama

1. Masło zmiksuj z cukrem pudrem i wanilinowym. Wlej napar z kawy i miksuj krem kilka minut. Wsyp kawę rozpuszczalną oraz kakao i wymieszaj krem.

2. Blaszkę wyłóż folią spożywczą. Ułóż na niej namoczone w mleku herbatniki. Rozsmaruj na nich masę, ponownie rozłóż warstwę herbatników i kremu. Układaj piętra aż do wyczerpania składników.

3. Resztą posmaruj boki ciasta. Wierzch posyp kawą. Przygotowany deser schłodź w lodówce.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV
Więcej na temat:herbatniki

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji. Spód: 15 dag masła, 10 dag herbatników, 1 łyżka mielonej kawy, 5 dag orzechów włoskich lub laskowych. Masa: 5 żółtek, 6 łyżek cukru pudru, 350 ml serka mascarpone, 250 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.