Reklama
  • Czwartek, 19 marca 2015 (14:05)

    Keks bez pieczenia

Składniki na 15 porcji: 1 opakowanie sucharów (200 g). Krem: 500 ml śmietany kremówki, 60 g cukru, 100 g kakao, 150 g czekolady. Wykończenie: 50 g pistacji, 50 g płatków migdałowych.

Przygotowanie:

Śmietanę zagotuj z cukrem i kakao. Odstaw i dodaj czekoladę połamaną w kawałki, mieszaj, dopóki się nie rozpuści. Wstaw krem do lodówki do schłodzenia. Następnie ubij na gładko.

Reklama

Na blacie ułóż obok siebie 5 sucharów i posmaruj je jedną czwartą kremu. Rozłóż na tym kolejnych 5 sucharów i przykryj je drugą częścią (jedną czwartą) kremu. Tę czynność powtórz jeszcze raz.

Resztą kremu posmaruj boki keksu. Gotowe ciasto owiń folią i wstaw do lodówki do stężenia (najlepiej do następnego dnia).

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Więcej na temat:keks

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg jabłek, 2 cytryny, 1 l soku jabłkowego, 3 goździki, 2 laski cynamonu, anyż, 12 dag biszkoptów, 16 dag skrobi kukurydzianej, 250 ml kremówki 36 proc., cynamon więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.