Reklama
  • Wtorek, 8 marca 2016 (11:06)

    Kopuła malinowo-cytrynowa

Składniki na 10 porcji: 60 dag homogenizowanego serka malinowego, 1/2 szkl. cukru pudru, 20 dag mrożonych malin, 4 płaskie łyżeczki żelatyny, 100 ml śmietany kremówki, skórka otarta oraz sok wyciśnięty z cytryny, 10–12 okrągłych biszkoptów, 10 dag konfitury malinowej, różowe beziki do dekoracji.

Czas przygotowania: 20 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 280 kcal. Cena porcji: 1,90 zł

Reklama

1. Żelatynę namocz, gdy spęcznieje, rozpuść ją podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną, serkiem oraz sokiem i skórką cytrynową. Do tężejącej masy domieszaj maliny (bez wcześniejszego rozmrażania).

2. Miseczkę posmaruj wodą, wyłóż folią spożywczą. Nałóż do niej przygotowaną masę. Wstaw do lodówki. Po około godzinie przykryj biszkopcikami i schładzaj jeszcze 3 godziny.

Gotowy torcik wybij z formy. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią wierzch ciasta. Obłóż różowymi ciasteczkami bezowymi.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: ● 4 średniej wielkości jabłka ● 1-2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego ● sok z 1/2 cytryny ● 200 g pestek słonecznika ● 200 g rodzynek ● 2 płaskie łyżeczki cynamonu ● olej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.