Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:20)

    Napoleonki z herbatnikami

Szybka, smakuje świetnie, do tego bez pieczenia.

Składniki: margaryna, 4 szklanki mleka, szklanka cukru, szklanka kaszy manny, 6 paczek herbatników, 2 łyżki kakao, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe

Reklama

Przygotowanie: Do rondelka wlej mleko, zagotuj. Włóż pokrojoną margarynę, wsyp cukier oraz kaszę manną. Gotuj chwilę, aż kasza zgęstnieje. W trakcie gotowania mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.

Ostudź mieszankę, podziel ją na dwie części. Do jednej części wsyp kakao i starannie wymieszaj masę.

Dno i boki formy wyłóż folią aluminiową. Potem ułóż warstwę herbatników. Wylej ciemną masę, znów ułóż warstwę herbatników. W rondelku stop polewę czekoladową, polej wierzch napoleonki, posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki, by ciasto zastygło.

Porcje 10, Przygotowanie 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 460 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:Lorie | ceny | dno | z

Zobacz również

  • Składniki na ok. 8 porcji: 75 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 20 dag cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki żelatyny, 300 ml śmietanki kremówki 30 proc., 25 dag malin, 4-5... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.