Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:20)

    Napoleonki z herbatnikami

Szybka, smakuje świetnie, do tego bez pieczenia.

Składniki: margaryna, 4 szklanki mleka, szklanka cukru, szklanka kaszy manny, 6 paczek herbatników, 2 łyżki kakao, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe

Reklama

Przygotowanie: Do rondelka wlej mleko, zagotuj. Włóż pokrojoną margarynę, wsyp cukier oraz kaszę manną. Gotuj chwilę, aż kasza zgęstnieje. W trakcie gotowania mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.

Ostudź mieszankę, podziel ją na dwie części. Do jednej części wsyp kakao i starannie wymieszaj masę.

Dno i boki formy wyłóż folią aluminiową. Potem ułóż warstwę herbatników. Wylej ciemną masę, znów ułóż warstwę herbatników. W rondelku stop polewę czekoladową, polej wierzch napoleonki, posyp wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki, by ciasto zastygło.

Porcje 10, Przygotowanie 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 460 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie
Więcej na temat:Lorie | ceny | dno | z

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag herbatników kakaowych, 20 dag masła, 25 dag kremówki, kakao, 50 dag mielonego sera, 15 dag cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego, po 10 dag białej i gorzkiej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.