Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (10:00)

    Pascha z owocami

Składniki na 20 porcji: 0,5 kg twarogu sernikowego • 1/2 szklanki cukru pudru • 100 ml śmietany 30-proc. • 2 łyżeczki żelatyny • 20 dag truskawek, malin lub innych owoców mrożonych lub z kompotu • galaretka • listki melisy lub mięty do dekoracji.

Reklama

1 Galaretkę rozpuść w ciepłej wodzie, wystudź, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Żelatynę wymieszaj z 1/2 szklanki gorącej wody, lekko wystudź. Twaróg zmiksuj ze śmietaną, cukrem, stopniowo dodając żelatynę.

2 Foremki napełnij masą, wyłóż owocami, zalej tężejącą galaretką. Schładzaj w lodówce minimum godzinę.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji. Spód: 15 dag masła, 10 dag herbatników, 1 łyżka mielonej kawy, 5 dag orzechów włoskich lub laskowych. Masa: 5 żółtek, 6 łyżek cukru pudru, 350 ml serka mascarpone, 250 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.