Reklama
  • Poniedziałek, 10 sierpnia 2015 (13:05)

    Serniczek bez pieczenia

Składniki na 12 porcji: 2 op. galaretek (cytrynowa i truskawkowa), 1 łyżeczka żelatyny, 70 dag waniliowego serka homogeniz., 30 dag poziomek lub truskawek, 2 op. okrągłych biszkoptów

1. Galaretkę cytrynową (lub inną jasną) rozpuść w połowie przewidzianej na opakowaniu ilości wody. Dodaj żelatynę, wymieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do przestudzenia.

2. Do chłodnej galaretki małymi porcjami dodawaj serek homogenizowany. Cały czas energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Drugą galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, odstaw do lekkiego stężenia.

Reklama

3. Owoce opłucz, osusz na sicie, usuń szypułki. Średnią tortownicę wyłóż połową biszkopcików. Nałóż połowę masy serowej. Przykryj warstwą pozostałych biszkoptów oraz resztą masy. Na wierzchu rozłóż przygotowane owoce. Zalej tężejącą galaretką, zastudź.

Czas ok. 40 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:serniczki

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Pianka: 2 szklanki jagód, 5 szklanek jogurtu greckiego, 5 łyżek cukru pudru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 4 łyżki żelatyny. Galaretka: 1 szklanka jagód, 4 łyżki cukru... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.