Reklama
  • Poniedziałek, 18 kwietnia 2016 (15:05)

    Serniczek na zimno

30 dag mielonego twarogu, 10 dag cukru pudru, 300 ml śmietany kremówki, 1 cukier waniliowy, 4 łyżeczki żelatyny, sok wyciśnięty i skórka starta z 1 limonki, 30 dag malin (świeżych lub mrożonych).

Reklama

1 Żelatynę wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając, połącz ze śmietaną i twarogiem. Dodaj sok i skórkę z limonki.

2 Masę serową przelej do tortownicy. Wstaw do lodówki. Maliny przebierz, mrożone owoce rozmroź i dobrze osącz. Kiedy sernik zacznie tężeć (po ok. godzinie), ułóż na nim maliny i lekko wciśnij je w masę. Schładzaj ok. 4 godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:na zimno | zimno | serniczki | 'Masa' | "Masa" | Masa

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg jabłek, 2 cytryny, 1 l soku jabłkowego, 3 goździki, 2 laski cynamonu, anyż, 12 dag biszkoptów, 16 dag skrobi kukurydzianej, 250 ml kremówki 36 proc., cynamon więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.