Reklama
  • Poniedziałek, 18 kwietnia 2016 (15:05)

    Serniczek na zimno

30 dag mielonego twarogu, 10 dag cukru pudru, 300 ml śmietany kremówki, 1 cukier waniliowy, 4 łyżeczki żelatyny, sok wyciśnięty i skórka starta z 1 limonki, 30 dag malin (świeżych lub mrożonych).

Reklama

1 Żelatynę wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Odstaw, by spęczniała. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając, połącz ze śmietaną i twarogiem. Dodaj sok i skórkę z limonki.

2 Masę serową przelej do tortownicy. Wstaw do lodówki. Maliny przebierz, mrożone owoce rozmroź i dobrze osącz. Kiedy sernik zacznie tężeć (po ok. godzinie), ułóż na nim maliny i lekko wciśnij je w masę. Schładzaj ok. 4 godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:na zimno | zimno | serniczki | 'Masa' | "Masa" | Masa

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji. Spód: 15 dag masła, 10 dag herbatników, 1 łyżka mielonej kawy, 5 dag orzechów włoskich lub laskowych. Masa: 5 żółtek, 6 łyżek cukru pudru, 350 ml serka mascarpone, 250 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.