Reklama
  • Środa, 10 sierpnia 2016 (08:05)

    Sernik na zimno

Składniki na 10 porcji. Spód: 21 dag ciasteczek owsianych • 8 dag masła. Masa: 25 dag twarogu • 25 dag serka mascarpone • 150 ml likieru waniliowego • szklanka słodkiej śmietanki • 5 dag czekolady • 8 dag cukru pudru • 5 listków żelatyny. Wierzch: rabarbar • 150 ml wody • 4 łyżki cukru • galaretka.

Reklama

1. Ciasteczka rozdrobnij, wymieszaj z roztopionym masłem, masę wyłóż na pergamin, schłodź. Twaróg zmiksuj z serem mascarpone, śmietanką, likierem i cukrem. Dodaj żelatynę, startą czekoladę, wymieszaj. Równomiernie rozprowadź na ciasteczkach.

2. Rabarbar pokrój, uduś z cukrem. Dodaj suchą galaretkę, wymieszaj, odstaw do schłodzenia. Tężejącą masą zalej sernik, udekoruj dowolnie, schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 3 serki homogenizowane waniliowe, 15 dag mleka w proszku, 1 op. cukru waniliowego), 5-6 łyżek ajerkoniaku, 4 czubate łyżeczki żelatyny. Na sos owocowy: 40-50 dag mieszanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.