Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (10:00)

    Sernik na zimno z galaretką

Składniki na 20 porcji: 3 galaretki • 1 kg zmielonego twarogu • szklanka cukru pudru • 200 ml śmietany 30-proc. • 4 łyżeczki żelatyny • herbatniki.

1 Każdą galaretkę wymieszaj z 250 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do zamrażalnika na godzinę. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Do sera dodaj śmietanę, przesiany cukier. Delikatnie miksuj, dodawaj stopniowo żelatynę.

2 Galaretki pokrój w kostkę, wymieszaj, dodaj do masy serowej. Wyłóż na herbatniki. Schładzaj minimum godzinę.

Reklama

CZAS: około 1,5 godz.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji. Spód: 15 dag masła, 10 dag herbatników, 1 łyżka mielonej kawy, 5 dag orzechów włoskich lub laskowych. Masa: 5 żółtek, 6 łyżek cukru pudru, 350 ml serka mascarpone, 250 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.