Reklama
  • Wtorek, 14 lipca 2015 (13:05)

    Sernik na zimno z galaretką i owocami

Składniki. Spód: 22 dag ciastek półsłodkich, 10 dag masła, 10 dag malin. Masa: 1 kg twarogu serniko wego, 8 łyżek cukru pudru, esen cja waniliowa, 250 ml kremówki, 100 ml mleka, 4 łyżki żelatyny. Glazura: galaretka malinowa, 8 dag jeżyn, 12 dag malin, 2 łyżki cukru.

Spód: masło stop. Ciasta pokrusz, utrzyj z masłem. Wyłóż tortownicę. Ułóż dwa okręgi z malin. Schłodź. Masa: twaróg utrzyj z cukrem pudrem i esencją waniliową.

Reklama

Kremówkę ubij. Dodaj do masy, wymieszaj. Żelatynę namocz i rozpuść w mleku, połącz z masą. Wylej na spód. Schłodź.

Glazura: owoce gotuj z cukrem kilka minut. Osącz, przetrzyj (powinno być pół litra musu). Wsyp galaretkę, dobrze wymieszaj. Musem polej sernik. Schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 400 g jogurtu, 200 g serka śmietankowego, 80 g cukru, 10 płatków żelatyny,  2 żółtka, 500 g mieszanych owoców (maliny, truskawki, porzeczki, borówki), sok z 1/2 cytryny, 200... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.