Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (10:00)

    Sernik na zimno z kolorowym lukrem

Składniki na 20 porcji: Spód: 60 dag kruchych ciastek • 10 dag masła. Masa: 70 dag serka waniliowego homogenizowanego • 4 łyżki cukru pudru • 250 ml śmietany 30-proc. • 4 łyżeczki żelatyny • duża puszka brzoskwiń • 10 dag płatków migdałowych • gotowy zielony lukier.

Reklama

1 Brzoskwinie odsącz, pokrój. Ciastka pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, połowę wyłóż na dno tortownicy. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, lekko wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier. Stopniowo dodawaj serek oraz żelatynę, delikatnie miksując. Dodaj brzoskwinie, wymieszaj łyżką.

2 Masę wyłóż na spód, przykryj warstwą ciastek z masłem, polej lukrem, udekoruj płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:Sernik na zimno | sernik | 'Masa' | "Masa" | Masa | na zimno | zimno | lukier

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Spód: 260 g herbatników, 100 g masła. Krem: 750 g twarogu mielonego, 750 g serka mascarpone, 150 g cukru, 210 g śmietany kremówki,10 płatków żelatyny, 400 g czarnych jagód... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.