Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (10:00)

    Sernik na zimno z orzechami

Składniki na 20 porcji: Spód: 30 dag ciasteczek owsianych • 5 dag masła. Masa: 1 kg zmielonego twarogu sernikowego • szklanka cukru pudru • 200 ml śmietany 30-proc. • 4 łyżeczki żelatyny. Dekoracja: 30 dag orzechów laskowych.

1 Masło rozpuść i wystudź. Ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem, wyłóż na dno tortownicy. Orzechy posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Delikatnie zmiksuj twaróg, śmietanę, przesiany cukier, wlewaj powoli żelatynę.

2 Masę wylej na spód, wyrównaj powierzchnię, posyp orzechami. Schładzaj w lodówce minimum godzinę.

Reklama

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:Sernik na zimno | 'Masa' | "Masa" | Masa | sernik | na zimno | na | As | SP | z | zimno | Mase Mase

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Pianka: 2 szklanki jagód, 5 szklanek jogurtu greckiego, 5 łyżek cukru pudru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 4 łyżki żelatyny. Galaretka: 1 szklanka jagód, 4 łyżki cukru... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.