Reklama
  • Wtorek, 10 marca 2015 (10:00)

    Sernik na zimno z orzechami

Składniki na 20 porcji: Spód: 30 dag ciasteczek owsianych • 5 dag masła. Masa: 1 kg zmielonego twarogu sernikowego • szklanka cukru pudru • 200 ml śmietany 30-proc. • 4 łyżeczki żelatyny. Dekoracja: 30 dag orzechów laskowych.

1 Masło rozpuść i wystudź. Ciastka pokrusz, wymieszaj z masłem, wyłóż na dno tortownicy. Orzechy posiekaj. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Delikatnie zmiksuj twaróg, śmietanę, przesiany cukier, wlewaj powoli żelatynę.

2 Masę wylej na spód, wyrównaj powierzchnię, posyp orzechami. Schładzaj w lodówce minimum godzinę.

Reklama

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 25 dag wafelków w czekoladzie, 3 dag roztopionego masła. Ponadto: 50 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 25 dag cukru pudru, sok wyciśnięty z ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.