Reklama
  • Czwartek, 18 sierpnia 2016 (15:05)

    Sernik z galaretką

Składniki na 4 porcje: ■ 2 serki waniliowe homogenizowane ■ 330 ml śmietanki kremówki 30% ■ 2 łyżki cukru pudru ■ 3 galaretki wiśniowe ■ 3 szklanki jagód ■ opakowanie małych biszkoptów.

Przygotowanie:

Reklama

➊ Dwie galaretki rozpuść w 2,5 szklanki gorącej wody, ostudź i przelej do okrągłej miski, wyłożonej folią. Gdy zaczną gęstnieć, dodaj połowę jagód, przemieszaj i schłodź.

➋ Trzecią galaretkę rozpuść w 250 ml wody i schłodź. Tężejącą wymieszaj ze zmiksowaną śmietaną z cukrem pudrem.

➌ Na dnie tortownicy ułóż biszkopty. Na środku wyłóż galaretkę. Dookoła rozłóż masę i jagody.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średni ➜ Kalorie: 220

Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Spód: 260 g herbatników, 100 g masła. Krem: 750 g twarogu mielonego, 750 g serka mascarpone, 150 g cukru, 210 g śmietany kremówki,10 płatków żelatyny, 400 g czarnych jagód... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.