Reklama
  • Czwartek, 18 sierpnia 2016 (15:05)

    Sernik z galaretką

Składniki na 4 porcje: ■ 2 serki waniliowe homogenizowane ■ 330 ml śmietanki kremówki 30% ■ 2 łyżki cukru pudru ■ 3 galaretki wiśniowe ■ 3 szklanki jagód ■ opakowanie małych biszkoptów.

Przygotowanie:

Reklama

➊ Dwie galaretki rozpuść w 2,5 szklanki gorącej wody, ostudź i przelej do okrągłej miski, wyłożonej folią. Gdy zaczną gęstnieć, dodaj połowę jagód, przemieszaj i schłodź.

➋ Trzecią galaretkę rozpuść w 250 ml wody i schłodź. Tężejącą wymieszaj ze zmiksowaną śmietaną z cukrem pudrem.

➌ Na dnie tortownicy ułóż biszkopty. Na środku wyłóż galaretkę. Dookoła rozłóż masę i jagody.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średni ➜ Kalorie: 220

Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji. Spód: 15 dag masła, 10 dag herbatników, 1 łyżka mielonej kawy, 5 dag orzechów włoskich lub laskowych. Masa: 5 żółtek, 6 łyżek cukru pudru, 350 ml serka mascarpone, 250 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.