Reklama
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Szarlotka bez pieczenia

Składniki: ● 4 średniej wielkości jabłka ● 1-2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego ● sok z 1/2 cytryny ● 200 g pestek słonecznika ● 200 g rodzynek ● 2 płaskie łyżeczki cynamonu ● olej do wysmarowania blachy ● bakalie do dekoracji.

Reklama

1 Pestki słonecznika drobno zblenduj, dodaj rodzynki i miksuj, aż powstanie lepka „kruszonka”. Masę wyłóż na posmarowaną olejem blachę i ugnieć.

2 Jabłka zmiksuj na mus. Dodaj siemię lniane, cynamon i sok z cytryny (do smaku). Jeżeli masa jest za mało słodka, możesz dodać miód.

3 Warstwę musu jabłkowego wyłóż na kruszonce, wyrównaj i posyp cynamonem. Wierzch udekoruj ulubionymi bakaliami – np. migdałami, orzechami włoskimi albo nerkowca.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg jabłek, 2 cytryny, 1 l soku jabłkowego, 3 goździki, 2 laski cynamonu, anyż, 12 dag biszkoptów, 16 dag skrobi kukurydzianej, 250 ml kremówki 36 proc., cynamon więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.