Reklama
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Szarlotka bez pieczenia

Składniki: ● 4 średniej wielkości jabłka ● 1-2 łyżki świeżo zmielonego siemienia lnianego ● sok z 1/2 cytryny ● 200 g pestek słonecznika ● 200 g rodzynek ● 2 płaskie łyżeczki cynamonu ● olej do wysmarowania blachy ● bakalie do dekoracji.

Reklama

1 Pestki słonecznika drobno zblenduj, dodaj rodzynki i miksuj, aż powstanie lepka „kruszonka”. Masę wyłóż na posmarowaną olejem blachę i ugnieć.

2 Jabłka zmiksuj na mus. Dodaj siemię lniane, cynamon i sok z cytryny (do smaku). Jeżeli masa jest za mało słodka, możesz dodać miód.

3 Warstwę musu jabłkowego wyłóż na kruszonce, wyrównaj i posyp cynamonem. Wierzch udekoruj ulubionymi bakaliami – np. migdałami, orzechami włoskimi albo nerkowca.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 25 dag wafelków w czekoladzie, 3 dag roztopionego masła. Ponadto: 50 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego), 25 dag cukru pudru, sok wyciśnięty z ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.