Reklama
  • Piątek, 23 września 2016 (08:06)

    Szybki torcik bez pieczenia

Składniki: 1 kg jabłek, 2 cytryny, 1 l soku jabłkowego, 3 goździki, 2 laski cynamonu, anyż, 12 dag biszkoptów, 16 dag skrobi kukurydzianej, 250 ml kremówki 36 proc., cynamon

1. Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. W garnku zagotuj sok z goździkami, laskami cynamonu oraz 2 gwiazdkami anyżu. Włóż jabłka z sokiem cytrynowym. Gotuj około 5 minut, odcedź. Usuń przyprawy.

2. Tortownicę wyłóż folią, umieść biszkopty i masę jabłeczną. Odcedzony sok połącz ze skrobią. Gotuj, mieszając, 5 minut. Gorącym płynem zalej jabłka oraz biszkopty (powstaną warstwy). Schładzaj 12 godzin. Ozdób kremówką i cynamonem.

Reklama

Czas 30 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 zł, 8 porcji.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki na 12 porcji: Spód: 260 g herbatników, 100 g masła. Krem: 750 g twarogu mielonego, 750 g serka mascarpone, 150 g cukru, 210 g śmietany kremówki,10 płatków żelatyny, 400 g czarnych jagód... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.